Kecárna Playlisty

Black Sabbath - text, překlad

playlist Playlist karaoke Karaoke
What is this that stands before me?
Figure in black which points at me
Turn around quick, and start to run
Find out I'm the chosen one
Co je to, co stojí přede mnou?
Postava v černém, která na mě ukazuje
Otočím se a začnu utíkat
Zjistím, že jsem vyvolený
Oh nooo! Ach, neee!
Big black shape with eyes of fire
Telling people their desire
Satan's sitting there, he's smiling
Watches those flames get higher and higher
Velká černá skvrna s ohnivýma očima
Říká lidem jejich touhy
Satan sedí, směje se
Sleduje plameny šlehat výš a výš
Oh no, no, please God help me! Ach ne, ne, Bože prosím pomoz mi!
Is it the end, my friend?
Satan's coming 'round the bend
people running 'cause they're scared
The people better go and beware!
No, no, please, no!
Je to konec, můj příteli?
Satan přichází, je za rohem
lidé utíkají, protože se bojí
Raději jděte a buďte opatrní!
Ne, ne, prosím, ne!

Text přidala Raduwa

Text opravil Corsica

Video přidal IneM

Překlad přidal Corsica

Překlad opravil Corsica

Zajímavosti o písni

  • Ve druhé polovině skladby se tempo výrazně zvýší s nástupem kytarového rifu, jehož zvuk evokuje představu temného pronásledovatele cválajícího na koni a následně zjišťujeme, že tím pronásledovatelem je sám Satan, Pán temnot, který nepochybně nemá dobré úmysly. Toto zjištění umocní hrůzu, jež píseň vzbuzuje. Zvuk je zpočátku ponurý jak ze světa nemrtvých a závěrem přechází v běsnou hrůzu a paniku. Jako u filmových triků působících na skryté lidské pudy i tady smysly vřeští a kvílí. (roman59)
  • Zpěv Ozzyho zní úzkostlivě až přidušeně a a v písni zazní výkřiky "Oh,no! Please, God help me! a "No!No! Please, no!", které podezřele připomínají volání, jež zaslechli sousedé z domu režiséra Polanského, výkřiky stejně srdcervoucí jako marné. Pozn. Patrně šlo o zabití těhotné Sharon Tateové, manželky režiséra Roman Polnského, a další sedmi lidí Charlesem Mansonem, který napsal na zeď a dveře chladničky její krve nápisy jako "Death To Pigs" apod. (roman59)
  • Text písně, který napsal Osbourne, pojednává o přízračném zjevení, jehož svědkem se stal asi před rokem Butler, když se mu v nohách postele vynořila postava oděná v černém. Z hudebního hlediska vévodí skladbě tritóny a zní jako když se otevírají brány pekel. Do těchto pasáží zlověstně rachotí Wardovy bicí svým temným stylem a těkopádnému doprovodu dodává zenpojivě rozkývanou hybnost. Na posluchače doléhá hrůza ani ne tak z textu jako ze zvukově hutné kompozice skladby a upřímného přednesu písně. (roman59)
  • Obal, který se báječně hodí k hudbě uvnitř alba, má na sobě fotku poněkud odlehlého a zanedbaného venkovského zákoutí. Na pozadí mlýn a před ním se zrcadlí hladina jakési tůně. Ve středu obrazu si mladá pobledlá žena přidržuje pod krkem plášť, který jí splývá přes ramena, aby se chránila před chladem. Na zadní straně sedí v koruně starého vykotlaného, pokřiveného stromu havran. Obal zachycuje ponurou atmosféru zimního slunovratu. (roman59)
  • Skladba "Black Sabbath", která dala skupině jméno a je na samém počáteku debutového alba, začíná slavným krupobitím a šuměním deště, jež odkazuje na obal alba. Tato píseň pravděpodobně upevnila postavení kapely na rockové scéně jako žádná jiná. Pochopíte to, když porovnáte tuto první skladbu s úvodními skladbami např. Led Zeppelin ("Good Times Bad Times" či Deep Purple ("And The Adress", které jsou hudebně někde jinde, kdežto tato skladba je drama, umocněné struhjícím kataklyzmatickým závěrem. (roman59)
  • "Black Sabbath" je úvodní skladba z eponymního alba anglické heavy metalové skupiny Black Sabbath Black Sabbath, vydaného v roce 1970. Skladbu napsali všichni tehdejší členové, tedy zpěvák Ozzy Osbourne, kytarista Tony Iommi, baskytarista Geezer Butler a bubeník Bill Ward a produkoval ji Rodger Bain.. (Louis16)
  • Skladbu napsal baskytarista Geezer Butler ,poté co požádal zpěváka Ozzy Osbourna aby mu půjčil nějakou knihu o černé magii. Ozzy mu půjčil starou knihu psanou v latině. Poté se Geezer vzbudil ve 3 hodiny ráno a viděl u postele temnou postavu. A o tomto zážitku napsal tuto písničku. (tovlasek)

Greatest Hits 1970-1978

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.