Kecárna Playlisty

MediÁlnÍ sen - text

MEDIÁLNÍ SEN

Všichni zaměstnanci veřejnoprávních i komerčních televizí dali výpověď. Zhasly všechny obrazovky a po chvíli naskočil stálý obraz - Televizní vysílání skončeno.
V prvních chvílích zůstali diváci bez dechu. Nevěřili, že by mohla skončit neoddělitelná část duchovního života. Seděl jsem u té kouzelné bedýnky, ovladač v ruce, v papučích, s kávou...
Co teď? Jak vyplním dlouhé večery? Kdo mne vysvětlí mezinárodní situaci? Kdo mne rozesměje? Už neuvidím duchaplné zasedání senátu a parlamentu. Už neuvidím havárie na dálnicích. Už neuvidím hokejová utkání.... Mé oblíbené reklamy. Počasíčko...
Po několika dnech jsem zpozoroval změnu. Knihkupci se radovali. Lidé začali číst. Začali se více navštěvovat. Začaly podvečerní procházky v parcích. Sběrny vyřazených televizorů bohatly. V příkopech okresních silnic ležely stovky bedýnek s obrazovkou. Známý podnikavec postavil v Lánech dvoupatrový dům z televizorů.
Národ začal chodit do divadel, kaváren, kin. Úspěšný podnikatel zakoupil Kavčí Hory a z celého komplexu vytvořil bludiště voskových figur slavných osobností uměleckého a politického života. Nechyběly bary, bufety, posilovny, i erotické šopy. Zásluhou rekvalifikace bývalých zaměstnanců nikdo neztratil práci.
Koncesionářské poplatky nikdo nezrušil. Byly poskytnuty Ministerstvu zdravotnictví na nervová sanatoria. Určitá část občanů nezvládla ztrátu své každodenní radosti.
Oční lékaři zaznamenali zlepšení zraku celé stárnoucí generace. Ubylo infarktů a mozkových mrtvic. Sexuologové zjistili rapidní aktivitu sexuálních styků. Porodnost stoupla o 70 % . Některé vyspělé státy Evropy začaly naši zemi následovat.
Probudil jsem se z hrůzného snu. Rychle jsem zapnul televizi. Vše bylo v pořádku. Na obrazovce se objevilo Peříčko. Oddychl jsem si. Slušný člověk může opět žít.

Text přidal ivanpavelec


Nezařazené v albu

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.